Yine işlerimdeki yoğunluk sebebiyle yazamadım bir süredir. Çalıştığım şirket yeni bir yapılanmaya gidiyor ve bu geçiş süreçlerinin getirdiği iş yükünü tahmin edebilirsiniz. Hele bir de benim gibi tek ofis çalışanıysanız… Ama İstanbul İşletme Entitüsü ve WordPress Eğitimi hakkında yazmadan geçemeyeceğim!
Şirektin yeni yapılanması sonucu benim de şirketteki pozisyonum değişikliğe uğruyor. Bu yeni pozisyonum ile ilgili işverenim, benim çeşitli kurslar almamı istedi ve bana bu konularda da online eğitimler veren İstanbul İşletme Enstitüsü‘nü önerdi. Bu vesile ile de tanışmış oldum İstanbul İşletme Enstitüsü ile. İş verenimin istediği kurslara katıldıktan sonra da yakasını bırakmadım tabi buranın. Kendi ilgi alanlarımla ilgili kurslarına da katılmaya devam ettim.
Neden WordPress Eğitimi Aldım
Yeniden Merhaba Dünya! başlıklı yazımda da belittiğim gibi web ve blog olaylarına yine iyi bir içerik yönetim sistemi olan Joomla! ile girmiştim. Joomla!’nın zorluk demeyelim de çok detaycı ve uğraştıran anlayışından ötürü zaten çok fazla zaman ayıramadığım bloguma daha kullanıcı dostu bir yönetim sistemine sahip WordPress ile devam etmeye karar vermiş ve siteyi bu son haline getirmiştim.
WordPress konusunda her ne kadar bilgi sahibi olsam ve bir kaç yıldır kullanıyor olsamda, bilmediğim şeyler vardır düşüncesiyle İstanbul İşletme Enstitüsünde gördüğüm ücretsiz olan WordPress Eğitimi’ne kayıt oldum.
Ücretsiz WordPress Eğitimi Hakkında
Bu yazımda bir çok alanda ücretli ve ücretsiz kurslar veren online eğitim platformu olan İstanbul İşletme Enstitüsü ve ücretsiz WordPress Eğitiminden bahsedeceğim.
Eğitmen Kimdir?
Ücretsiz WordPress Eğitiminin eğitmeni Dr. Sertaç Dalgalıdere. Sertaç Hocamdan aldığım bu ikinci kursum. Öğrencileriyle oldukça ilgili. Ders esnasında olsun yada kurs bittikten sonra olsun kafanıza takılan sorulara cevap veriyor. Akademisyen olması dersin ne kadar verimli olduğunu her halde anlatmama yeter.
WordPress Eğitiminde Neler Anlatılıyor?
Dersler hergün yaklaşık bir saat sürüyor ve gün devam ediyor. Bu beş günde WordPress nedir?, Alan adı, hosting nedir? Nasıl çalışır? Nasıl satın alınır? ve WordPress blog kurulumu ve bu kurulum üzerinden WordPress temel yapısı anlatılmakta.
Temel yapı anlatıldıktan sonra siteye yeni yazı ve sayfa ekleme, fotoğraf ve video yükleme, sayfa yapısı ve eklenti ekleme gibi işlemler de anlatılmakta ve En faydalı 10 eklentiden bahsedilmekte.
Ancak bana göre bu konuların yanında kursu farklı kılan unsur ise kurduğumuz bu siteyi etkileşimli kılmak için yapmamız gerekenleri de anlatıyor olması. Yani etiketleme ve kategorileme konusunda da oldukça faydalı konular da işlenmekte. Tabi ki WordPress ile en çok karşılaşılan temel teknik sorunlar ve bu sorunların çözümleri üzerine de anlatımlar yapılıyor.
Ben bir kaç yıldır WordPress kullandığım halde, benim için çok faydalı bir kurs olduğunu düşünüyorum. Ayrıca WordPress Eğitimine katılanlara eğitim paneli üzerinden (11/05/2019 tarihinde) tam 34 adet tema ve 20 adet çok kullanışlı eklenti indirme olanağı da sunuyor.
Çok güzel bir çalışma olmuş. Emeklerinize sağlık…
mostly in monasteries.